Over MitM

Music in the Making: een harp onder de riem

Music in the Making is een project dat muziek inzet in een maatschappelijke context.

Vertel in een 1 op 1 ontmoeting met harpiste Beate Loonstra je eigen verhaal, dan zal zij daarop geïnspireerd muziek spelen. Een improvisatie speciaal voor jou of voor iemand uit je omgeving die wel een harp onder de riem kan gebruiken. Zo ontstaat er interactie en contact.

De hele maand juli vinden er in de Mozes & Aäronkerk dagelijks gratis privé concerten plaats.

Beate verzamelt verhalen van Amsterdammers om zo het muziekstuk van de stad Amsterdam te vormen. Van de losse improvisaties maakt ze een collectieve compositie, waardoor de afzonderlijke stemmen van de Amsterdammers worden samengevoegd in één geheel. In dit nieuwe muziekstuk, uitgevoerd op de laatste dag tijdens het slotconcert, kan iedere bezoeker een fragment van zijn eigen privé concert terughoren. Zo ontstaat er een hoopvol geluid waarmee een eenzame periode doorbroken wordt.

Die hoop klinkt 75 jaar na de bevrijding juist vanaf het Waterlooplein. De Mozes & Aäronkerk is van 1 – 31 juli elke dag geopend tussen 12.00u en 16.00u. Een tijdslot reserveren kan gratis via www.musicinthemaking.nl, maar een plekje reserveren kan ook ter plaatse. Regelmatig werken er andere musici en componisten mee, onder wie Kate Moore, Gerard Beljon en Ad Wammes, zie de site voor een actuele planning. Music in the Making wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Sant’Egidio.