Editie 2023

2023: 1 t/m 31 juli Amsterdam

1 t/m 31 juli 2023:
Elke dinsdag t/m zaterdag
12.00u – 15.00u Eén op één muziekimprovisaties

(vrijdags vanaf 13.00u)
15.00u – 15.45u Compositie Challenge
15.45u Uitvoering nieuwe compositie

In juli 2023 vindt de vierde editie plaats van Een Harp onder de Riem: hét muziekimprovisatiefestival van Nederland! Dit muziekfeest vindt plaats in de Mozes & Aaronkerk aan het Amsterdamse Waterlooplein.

De 1-op-1 concerten
Loop de hele maand gratis binnen tussen 12.00u – 16.00u. Luister naar muziek die één op één geïnspireerd wordt op jouw verhaal of dat van een van je medebezoekers. Ontvang een waanzinnig en uniek persoonlijk muziekstuk. Hoor hoe een nieuwe compositie tot stand komt. Word onderdeel van het muzikale dagboek van Amsterdam.

Reserveren voor een één op één concert is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen. Wil je toch graag reserveren, om zeker te zijn van een plekje of omdat je een druk schema hebt? Klik dan hier.

Wil je weten welke musicus (en welk instrument) je kunt aantreffen? Hier vind je de volledige line-up van 2023.

De Compositie Challenge
Elke dag wordt er door twee musici een nieuwe compositie gemaakt. Hier komen alle één op één concerten van die dag in terug. Dit heet de Compositie Challenge. Zo ontstaat het muzikale dagboek van Amsterdam. Al deze dagcomposities worden opgenomen en zijn hier te beluisteren en te bekijken. Daarnaast worden ieder weekend enkele van deze nieuwe composities uitgezonden bij VPRO Vrije Geluiden op NPO Klassiek.

Slotconcert
Het complete muzikale dagboek wordt uitgevoerd tijdens het slotconcert 0p 31 juli om 20.00u. Dit is gratis toegankelijk. Reserveren voor het slotconcert is wel noodzakelijk, dat kan hier.

Vrijwilliger worden?
De ontvangst van bezoekers voor Een Harp onder de Riem wordt volledig verzorgd door vrijwilligers. Lijkt het jou leuk om een of meerdere dagen in juli gastvrouw of gastheer te zijn? We kunnen je hulp goed gebruiken! Hier kun je je aanmelden als vrijwilliger.

Financiële steun
Voor niemand mag er een financiële drempel zijn om te komen luisteren en deel te nemen. Een bezoek aan Een Harp onder de Riem is daarom kosteloos. Wel is er ter plekke gelegenheid om een donatie achter te laten met de pin of contact geld. Deze donatie is nodig om het project te kunnen realiseren. Liever digitaal doneren? Stuur dan even een mailtje, dan ontvang je onze gegevens.

Daarnaast wordt er samengewerkt met het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting RCOAK, de gemeenschap van Sant’Egidio, Stichting August Fentener van Vlissingenfonds en Stichting Halbertsma Santee-Thedinga die het festival van onmisbare ondersteuning voorzien.